En absurd verden

12. september 2016 |  Charles Gardner

Det er mange gode grunner til at den verden vi lever i i dag blir omtalt som "en absurd verden". I avisene rundt om i verden finnes det utallige eksempler på hvorfor dette er sant. I onsdagens utgave av Daily Mail for eksempel, kunne man lese om Black Lives Matter-protestanter som demonstrerte og skapte trøbbel på en flyplass i London.

Som redaktøren for avisen skrev i sin lederartikkel har det nesten aldri skjedd i Storbritannia at politiet har skutt mot mennesker med mørk hudfarge som ikke selv bar våpen.

Den populære tabloidavisen dedikerte også store deler av onsdagens papirutgave til skandalen som omhandler Labour-politikeren Keith Vaz som ble tvunget til å slutte som leder for House of Commons innenrikspolitiske komite etter at det ble kjent at Vaz har blitt filmet mens han har hatt sex med 'leiegutter'. Men det var ikke selve handlingen som gjorde at han måtte gå, men det at han var leder for en innflytelsesrik, parlamentarisk komite som blant annet jobber med å etterforske prostitusjon og sexhandel.

Mange av hans kollegaer påpekte at Vaz ikke har brutt noen lover, hvilket sier sitt om hvordan ting står til i samfunnet vårt i dag! Journalisten Quentin Letts latterliggjorde den politiske ledelsens "sorg" over at Vaz hadde trukket seg fra sin stilling ved å skrive følgende: "Hvis han hadde blitt filmet mens han sa noe politisk ukorrekt så hadde han blitt utestengt og vendt ryggen til som om han var spedalsk."

Det viser noe ironisk og farlig ved vår verden i dag: Mennesker er åpne for og godtar alt og alle, unntatt kristne.

I en annen artikkel kunne man lese at TV-kanalen Independent Television (ITV) hadde mottatt 170 klager på at to menn kysset i en scene av såpeserien Coronation Street.

Velkommen til en forskudd verden som ligner svært mye på Roma i det første århundret slik Paulus beskrev det. Verden kommer til å oppleve Guds vrede fordi mennesker ikke ønsker å følge Hans vei. Sluttresultatet på den tiden var et samfunn preget av ondskap, grådighet og fordervelse, og hvor både menn og kvinner "begikk skammelige handlinger" og "oppfant måter å gjøre onde ting på". De påsto at de var vise, men egentlig var de på vei til å bli dårer som manglet visdom. (Romerne 1:18-32)

Det var midt i dette kaoset av ugudelighet og synd at Paulus presenterte evangeliet. Han kan ikke ha vært uvitende om at dette ville skape problemer ettersom det han forkynte var det stikk motsatte av det den romerske verden sto for - og jammen var det noen tøffe utfordringer i vente. Men det forandret verden! Takk Gud for at Paulus klarte å forsikre de romerske kristne om at han "ikke skammet seg over evangeliet fordi det er Guds kraft til frelse for hver den som tror. For jøde først og så for greker." (Romerne 1:16)

I Tessaloniki i det gamle Hellas ble troende dratt foran lederne i byen og anklaget av sine motstandere: "Disse mennene har skapt trøbbel over hele verden og nå har de kommet hit..." (Ap.gj 17:6). I andre oversettelser står det "de har snudd verden på hodet".

Men akkurat slik som den romerske verden til slutt falt i grus og endte med kaos og vold opplever nå også den vestlige verden "Guds vrede". Hvorfor? Fordi de har vendt ryggen mot evangeliet som er de gode nyhetene.

Den tidligere Daily Mail-journalisten, Melanie Phillips, som verken påstår at hun er kristen eller en religiøs jøde, skriver godt om dette temaet i " The World Turned Upside Down" (Verden snudd på hodet) (Encounter Books). Her skriver hun om hvor hjernevasket vi alle har blitt av den modige nye verdens politisk korrekte dogmer."

Kristne som virkelig er opptatt av å forkynne evangeliet burde forberede seg på å bli forfulgt.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.