Israelsk kommandant var den første som ble drept i terrorangrepet 11. september

13. september 2016 |  Israel Today Stab

På søndag var det 15 år siden terrorangrepet 11. september. Visste du at det første ofret for angrepet var en tidligere israelske kommandant, datageni og en del av gruppen som startet det moderne internett?

Daniel Lewin var om bord American Airlines' flyvning 11 fra Boston til Los Angeles da det ble kapret av Mohammed Atta og fire andre Al Qaida-terrorister.

Lewin var vitne til at Atta og en annen terrorist angrep en av flyvertinnene. Ifølge en FAA-analyse av en telefonsamtale mellom en annen flyvertinne om bord flyet skal Lewin ha kommet til kvinnens unnsetning for å hjelpe henne.

Man tror at Lewin skal ha taklet Atta og den andre terroristen. Dessverre var ikke Lewin klar over at en annen terrorist satt i setet bak ham. Man tror at denne terroristen skal ha overrasket Lewin bakfra og knivstukket ham til døde.

Lewins familie og venner skal ikke ha blitt overrasket over nyheten om Lewins heltemodige handling om bord i flyet den dagen.

Da Lewin var 14 år gammel flyttet familien hans fra Denver til Jerusalem. Lewin skal forståelig nok ha vært relativt motvillig mot å gjøre en 'aliyah' (jødisk innvandring) i starten av tenårene, men han skal ha gjort det beste ut av situasjonen. Fire år senere kvalifiserte han til å bli en del av Sayeret Matkal, en av elitegruppene i Det israelske forsvaret. Han forlot Det israelske forsvaret noen år senere som kaptein.

Etter forsvaret begynte Lewin å studiere ved prestisjetunge Technion i Haifa. Men selv dette var ikke utfordrende nok for Lewin som samtidig begynte å jobbe for IBMs lokale forsknings- og utviklingssenter hvor han utviklet et verifikasjonsverktøy som fremdeles blir brukt av ledende IT-selskaper over hele verden den dag i dag.

Etter dette flyttet Lewin til Cambridge, Massachusetts for å ta doktorgrad ved Massachusetts Institute of Technology (MIT). Men nok en gang ville Lewin ha en jobb ved siden av studiene.

Det var mens han studerte ved MIT at Lewin og hans rådgiver, professor F. Thomson Leighton (avbildet sammen med Lewin), utviklet algoritmer som styrket internettets trafikk og hastighet og som fremdeles er i bruk den dag i dag.

Etter dette utviklet Lewin Akamai Technologies som i dag står for 30% av internettets trafikk. Dette gjorde Lewin svært rik og berømt. Lewin rakk bare å bli 31 år før han ble drept.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.