Syria påstår å ha skutt ned israelsk jagerfly - Israel avviser påstanden

13. september 2016 |  Israel Today Stab

Statskontrollerte medier i Syria påsto på tirsdag at den syriske hæren har skutt ned et israelsk jagerfly og en drone som krenket syrisk luftrom. Dette er en påstand som den israelske hæren benekter.

Det er riktig at israelske jagerfly utførte et oppdrag i syrisk luftrom natt til tirsdag etter at raketter fra Syria nok en gang landet på Israels side av Golanhøydene på mandag.

Men offiserer i Det israelske militæret sier at alle de israelske jagerflyene returnerte trygt til Israel etter operasjonen på tross av at de ble beskutt av syriske styrker.

"To missiler ble skutt fra Syria etter nattoppdraget som hadde som mål å slå ut syriske angrepsposisjoner", står det i uttalelsen til Det israelske forsvaret. "Ingen av de israelske jagerflyene ble truffet."

Mandagens hendelse på Golanhøydene var den femte i rekken av tilfeller hvor raketter har landet på israelsk jord de siste ukene. Israel har gjentatte ganger sagt at landet ikke kom til å tolerere at konflikten i Syria sprer seg til Israel og setter israelske liv i fare.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.