Er Donald Trump Israels eneste håp?

13. september 2016 |  Israel Today Stab

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump advarte i forrige uke at hvis han ikke blir valgt som USAs neste president kom det til å bety slutten for Israel.

Atomavtalen med Iran, som ble forhandlet fram av Obamas regjering, "kommer til å ødelegge Israel hvis ikke jeg vinner valget. Hvis jeg vinner kommer Israel til å klare seg", sa Trump på en valgkampanje i Cleveland.

Atomavtalen, som innebar oppheving av sanksjoner mot Iran i bytte mot mer åpenhet om landets atomprogram, er en avtale som de iranske lederne har behandlet med stor respekt. Likevel kaller Trump avtalen "en av de verste avtalene jeg noen gang har vært vitne til".

Enten de tror på Trumps "messianske" spådom eller ikke oppfordrer et økende antall israelere amerikanere som bor i Israel om å stemme på eiendomsmogulen i valget i november.

"Jeg oppfordrer alle med stemmerett i det amerikanske presidentvalget om å stemme på Trump. Det vil bidra til å styrke den israelske staten og forbedre forholdet mellom Israel og USA", sa Yossi Dagan, lederen for det samaritanske regionrådet, under et besøk til et republikansk valgkontor i forrige uke.

På tross av at majoriteten av israelerne minnes Bill Clinton på en positiv måte, og dermed støtter Hillary Clinton, frykter mange at demokratenes presidentkandidat vil presse Israel til å inngå farlige kompromisser med sine fiender. Det er også få som tror at hun vil komme overens med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.