Utdanningsministeren: Det er viktig med bibelundervisning i skolen

15. september 2016 |  Israel Today Stab

Israels utdanningsminister Naftali Bennett la denne uken vekt på at Bibelen og undervisning om den jødiske tro er de to viktigste fagene som barn lærer på skolen.

Bennett, som selv er religiøs jøde, har tidligere ledet en kampanje for å tvinge jødiske skoler til å gi elevene undervisning i matematikk og naturfag hvis skolene ønsket å motta økonomisk støtte fra staten.

Dette kravet ble droppet for flere måneder siden som et resultat av press fra ultraortodokse partier i statsminister Benjamins Netanyahus koalisjonsregjering.

I en tale på en utdanningstilstelning på mandag oppklarte Bennett at hans ønske om at religiøse barn skal få undervisning i grunnleggende fag ikke er ment å komme i veien for studiene av Bibelen.

"Det å lære om jødedommen er i mine øyne mye viktigere enn å lære matte og naturfag", sa han. "På tross av at Israel er en stormakt i verden når det kommer til teknologi, kunnskap og innovasjon, så er vi også nødt til å være en åndelig stormakt og spre åndelig kunnskap til resten av verden".

Bennett minnet israelerne om at hovedmålet til Israel er å være "et lys blant nasjonene". 'Fra Sion skal Toraen og Guds ord fra Jerusalem bli spredd til hele verden'.

Da han forsvarte denne uttalelsen dagen etter sa Bennett følgende: "Det er ikke nok å kun være en start-up nasjon. Vi må også være Skriftens folk."

Ved skolestart for om lag to uker siden oppfordret også Netanyahu studenter og elever til å studere Bibelen.

"Les og studer Bibelen!", formante Netanyahu. "I den boken finnes grunnlaget for hvorfor vi er her, hvorfor vi har kommet tilbake hit, og hvorfor vi blir værende her."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.