Hvor jøder ikke får lov til å be

21. september 2016 |  Israel Today Stab

Visste du at det finnes områder i den jødiske staten hvor det er forbudt for jøder å be?

Dette er kanskje sjokkerende for noen. Enda mer sjokkerende er mangelen på oppmerksomhet som dette faktumet får. Hvis Israel som stat påla et lignende forbud for muslimer ville den slags diskriminering få umiddelbar og overveldende medieoppmerksomhet.

Men slik situasjonen er i dag virker det som at mainstream media ikke kunne brydd seg mindre om at politiet i Israel har utvidet forbudet som hindret jøder i å be på Tempelhøyden i Jerusalem. Nå blir det ulovlig for jøder å be på noe som helst område i den muslimske delen av gamlebyen i Jerusalem.

På grunn av forbudet, som sier at jøder ikke får lov til å be på Tempelhøyden (det helligste stedet i jødedommen), begynte mange jøder å be utenfor portene til det hellige området. Men mange av disse portene ligger i den muslimske delen av gamlebyen. Nå har politiet arrestert flere jøder som har bedt på disse stedene.

I en rettsak rettferdiggjorde politimennene deres handlinger ved å si at jødene som ba på området "forstyrret ro og orden" ettersom muslimene kunne bli sinte og lage oppstyr da de fikk se jøder som ba.

Dette har fått mange til å spørre seg: Hadde muslimer som hadde bedt på jødiske områder også blitt arrestert?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.