Den amerikanske ambassade beklager vin fra "bosettingsområder"

22. september 2016 |  Israel Today Stab

Bare sånn i tilfelle noen hadde glemt det: Den amerikanske regjeringen liker ikke at jøder bor i Judea eller Samaria (Vestbredden). Myndighetene i USA hadde aldri med vilje kjøpt noe som var produsert i disse områdene.

Denne uken ba Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv om unnskyldning for ubevisst å ha kjøpt vinflasker fra en "bosetter"-vingård og for å ha plassert disse i gavekurver i forbindelse med Rosh Hashana.

En av organisasjonene som mottok denne gavekurven var den svært venstreorienterte organisasjonen Peace Now som klagde på å ha mottatt vin som var laget av skitne, jødiske bosettere.

Vinen det er snakk om kom fra en jødisk vingård som ligger i Mishor Adumim, industriområdet i den store forstaden til Jerusalem, Ma’aleh Adumim.

I likhet med resten av "Vestbredden" anser Peace Now Ma’aleh Adumim som okkupert palestinsk territorium, og det er den amerikanske regjeringen enig i.

Den amerikanske ambassadens talspersoner har forklart at ambassaden kjøpte ferdiglagde kurver og ikke selv bestemte hva kurvene skulle inneholde eller hvor vinen var produsert. Amerikanerne la vekt på at den amerikanske regjeringens oppfatning av jødiske "bosettere" ikke har endret seg.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.