Studie viser at israelske skoler underviser fred. Det gjør ikke palestinske skoler

26. september 2016 |  Israel Today Stab

To nye studier viser at mens læreplanen til israelske skoler oppmuntrer til fred mellom jøder og arabere gjør læreplanen til de palestinske skolene det motsatte. Dette er et brudd på fredsavtalen som begge parter har skrevet under på.

Begge studiene ble utført av IMPACT-SE, en organisasjon som "overvåker og analyserer utdanning over hele verden for å sjekke at skolesystemene følger de internasjonale reglene for fred og toleranse.

I sin aller nyeste rapport analyserte organisasjonen 123 skolebøker fra 7.klasse til 12. klasse. Konklusjonen var at israelske barn blir opplært til at "fred er det ultimate målet og noe man burde jobbe for å oppnå. De lærer også at krig er negativt, men noen ganger nødvendig."

Videre "anerkjenner de israelske skolebøkene at den palestinske nasjonale bevegelsen eksisterer. Konflikten mellom palestinerne og israelerne blir, så langt det lar seg gjøre, illustrert på en balansert og upartisk måte".

Som en kontrast til dette viser en eldre analyse av 78 palestinske skolebøker at barn som går i 1.- 12.klasse aldri leser ordet "fred" i sine bøker. "Med kun ett unntak er staten Israel heller aldri å finne på et kart over regionen."

I stedet er skolebøkene som de palestinske elevene bruker fylt med påstander, dikt og instruksjoner som glorifiserer Jihad og oppmuntrer til vold.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.