Trump: Den mest Israel-vennlige presidentkandidaten noensinne?

26. september 2016 |  Israel Today Stab

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump ser ikke bare på Jerusalem som Israels evige hovedstad, men han kommer også til å kjempe for å at jøder "for alltid" skal få bo i Judea og Samaria hvis han blir USAs neste president.

Det løftet ble nylig gitt av lederen for Trumps Israel-politikk, David Friedman, under et møte med israelske offiserer fra regionrådet i Samaria.

Trumps "republikanske politikk vedrørende Israel er den klareste og sterkeste som noen av de to partiene noen gang har utviklet i landets historie" påsto Friedman i en uttalelse som ble tatt opp på film og lastet opp på internett.

For å bevise poenget sitt la Friedman til at i tillegg til å gjenta det andre presidentkandidater har sagt om at Jerusalems er Israels evige hovedstad, nekter Trump og hans team å referere til den såkalte "Vestbredden" som "okkupert, palestinsk område". Han er også fullstendig i mot en to-statsløsning.

På søndag møtte Trump Israels statsminister Benjamin Netanyahu i New York. Under deres møte lovet Trump at han kom til å flytte USAs ambassade til Jerusalem hvis han blir president.

Trump skal også ha ønsket å diskutere sikkerhetsgjerdet som Israel har langs sine grenser for å hente inspirasjon til den kontroverielle muren som Trump selv ønsker å bygge langs USAs grense til Mexico.

Senere møtte Netanyahu den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton som lovet at hun kom til å håndheve atomavtalen med Iran hvis hun blir president. Dette er en avtale som mange israelske ledere ser på som problematisk.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.