Netanyahu: Det spiller ingen rolle hvem som vinner presidentvalget i USA

28. september 2016 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu sa på tirsdag at det ikke har noe å si for Israel hvem av de to presidentkandidatene som vinner valget i USA i november.

"Begge (Clinton og Trump) snakket om deres støtte til Israel og det viktige båndet mellom de to landene" fortalte Netanyahu til reportere. "Det har ikke noe å si hvem av dem som vinner valget. Begge kandidater kommer til å gi en klar og sterk støtte til Israel. Alliansen kommer til å forbli sterk og bli sterkere gjennom årene. Netanyahu har akkurat returnert tilbake til Israel etter å ha deltatt på FNs generalforsamling i New York City. Mens han var i USA møtte han begge presidentkandidatene.

Under den heftige debatten natt til tirsdag norsk tid nevnte Trump at han hadde hatt en møte med Netanyahu. Han insisterte på at Israels leder ikke var særlig fornøyd med atomavtalen med Irans om Clinton hadde vært med på å forme under sin tid som USAs utenriksminister.

"Dette er en av de verste avtalene som noe land noen gang har gått med på", sa Trump. "Jeg møtte Bibi Netanyahu her om dagen. Tro meg, han var ikke særlig fornøyd."

Clinton responderte med å påstå at "da jeg ble utenriksminister var Iran bare noen uker unna å ha nok atommateriale til å lage en atombombe." Hun sa også at avtalen lyktes i å "kaste mer lys på Irans atomprogram."

Utenom den korte referansen ble ikke Israel nevnt flere ganger i mandagens debatt, hvilket er ganske uvanlig ettersom Israel har vært et svært viktig tema i tidligere debatter mellom amerikanske presidentkandidater.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.