Amerikanske flagg på halv stang til ære for Shimon Peres

29. september 2016 |  Israel Today Stab

På onsdag besluttet USAs president Barack Obama å gjøre en svært symbolsk handling til ære for Israel og Shimons Peres. Obama ga ordne om at alle amerikanske flagg utenfor regjeringsbygninger i USA skulle heises på halv stang for å ære Israels tidligere president Shimon Peres som døde tidligere på dagen. Shimon Peres ble 93 år gammel.

Det hvite hus ga en offisielt ordre som het "Shimon Peres' bortgang" hvor det sto følgende:

"Det amerikanske flagget skal heises på halv stang utenfor Det hvite hus og ved alle offentlige bygninger og områder, inkludert alle militære områder og marinebaser, så vel som på alle militære fartøy i Washington D.C og over hele USA og alle USAs territorier helt til solnedgang 30. september 2016."

I en personlig utttalelse fra president Obama omtalte han Shimon Peres som "selve essensen av Israel". Han skrev også om Peres' mot i kampen for uavhengighet og "optimismen han delte sammen med sin kone Sonya idet de bidro til at ørkenen skulle blomstre. Hans utholdenhet gjorde at han fikk lede sin nasjon i nesten alle regjeringsposisjoner i hele nasjonens levetid i nyere tid."

Obama skal lede en stor delegasjon, sammen med blant annet Bill og Hillary Clinton, som skal delta på begravelsen av Peres i Jerusalem på fredag. Der vil de få selskap av over 80 andre verdensledere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.