Palestinerne feirer Peres' bortgang

29. september 2016 |  Ryan Jones

Mens store deler av verden sørget over nyheten om Shimon Peres' bortgang var det mange mennesker i de palestinsk-kontrollerte områdene som feiret at en mann de omtaler som kriminell nå er død.

"Det palestinske folket er glad for at denne kriminelle mannen nå er død", sa talsmannen for Hamas, Sami Abu Zuhri. "Shimon Peres var en av de siste israelske grunnleggerne av okkupasjonen."

Diana Buttu, en tidligere talskvinne for de palestinske myndighetene la til: "Peres var en ikke-angrende krigsforbryter."

Palestinernes "president" Mahmoud Abbas var i utgangspunktet taus etter Peres' bortgang, men kom til slutt med en laber uttalelse hvor han kalte den tidligere israelske lederen "en partner i det å inngå fred."

Det er som urovekkende er at Peres var en svært sentral del av den delen av det israelske samfunnet som ønsket å møte palestinernes krav, selv om Peres selv ikke gikk så langt.

Peres oppfordret ofte israelerne til å ta en sjanse og til å ofre noe for å oppnå fred. Det eneste han satt igjen med fra palestinernes side var et håp om at de en dag kunne gjøre det samme.

Hvis Shimon Peres fremdeles blir møtt med fiendtlighet fra palestinernes side og hvis nyheten om hans bortgang fører til gatefest og feiring på Gazastripen og i Ramallah, hva slags håp har vi da om at denne mannens arbeid for fred i Midtøsten faktisk vil bære frukt?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.