Israel tar farvel med Shimon Peres

29. september 2016 |  Israel Today Stab

Kroppen til avdøde Shimon Peres ligger i en kiste som er plassert foran Knesset slik at israelerne på torsdag kan ta et siste farvel til den siste grunnleggeren av den moderne israelske stat. I løpet av sine 93 år deltok Peres i opprettelsen og gjenoppbyggingen av den jødiske stat. Han spilte også en sentral rolle i nesten alle de store hendelsene i landet i tiden etter.

I dag tidlig la Israels statsminister Benjamin Netanyahu og landets president Reuven Rivlin ned kranser ved Peres' kiste.

Etter dem fulgte andre politikere og ansatte i den israelske regjeringen, inkludert Knessets ordstyrer Yuli Edelstein (Likud). Han sa følgende:

"I dag føler jeg at familien Israel ikke bare tar farvel med et medlem av familien, men tar farvel med selve patriarken. Vi ærer ikke bare Israels niende president og en tidligere statsminister i denne bygningen i dag, men også et medlem av Knesset som tjente i en svært lang tid - 48 år! Jeg tviler på at noen noensinne vil slå den rekorden. Historien om Shimon Peres er historien om Israels historie de siste 100 årene."

Den israelske befolkningen ble invitert til å besøke Knesset i løpet av dagen for å vise respekt og ta et siste farvel med Peres. Det er ventet at innbyggere fra hele Israel kommer til å innta hovedstaden i løpet av denne tiden.

På fredag vil Peres' kiste bli fraktet til det nærliggende Mt. Herzl for å bli gravlagt ved siden av sin politiske rival og partner, Israels tidligere statsminister Yitzhak Rabin. Intet mindre enn 80 verdensledere kommer til å delta på gravleggelsen.

BILDET: Sikkerhetsvakter ved Knesset vokter kisten til Shimon Peres som er plassert i Knesset Plaza.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.