Arabere nekter å delta på Peres' begravelse

30. september 2016 |  Israel Today Stab

Joint Arab List, alliansen av alle de arabiske partiene i Knesset, bestemte seg for å boikotte begravelsen av Israels tidligere president Shimon Peres på fredag.

Partileder Ayman Odeh fortalte israelske medier at på tross av at det var enkelte aspekter ved Peres' politikk som han satt pris på, spesielt de første årene etter Oslo-avtalen, er likevel Peres et symbol på tragedie for de fleste arabere.

Odeh insisterte på at den beste måten han og hans parti kunne vise respekt på var å i all stillhet ikke delta på begravelsen ettersom de ikke har noe positivt å si om Shimon Peres.

Opposisjonslederen i Knesset og partileder for Labor, Isaac Herzog, utrykte stor frustrasjon over de arabiske politikerne ettersom Peres, mer enn noen andre israelere, jobbet for å komme frem til en fredelig løsning med arabere, både hjemme og i hele regionen.

"Jeg er svært skuffet over dem. Dette viser en negativ trend", sa Herzog til Channel 10 News. "På Facebook skriver folk om hans intellektuelle integritet, men ingen er tvunget til å skrive om Peres' partnerskap med araberne i Israel eller hans arbeid med å skape fred og likhet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.