Er frykt for Clinton nok til å få israelere til å stemme på Trump?

10. oktober 2016 |  Israel Today Stab

Mange israelske amerikanere begynte på søndag å lure på om de måtte revurdere sin beslutning om å stemme på Trump ved presidentvalget i USA da en ti år gammel video viser Trump mens han sier svært nedlatende ting om kvinner.

Den høyreorienterte rabbineren og politikeren Yehudah Glick skrev følgende på Twitter etter å ha gjort sitt beste for å støtte Trump i mange måneder: "Nok er nok... Jeg tok feil. Gå hjem, Mr. Trump."

Et stort antall liberale, israelske lovgivere utrykte også offentlig hvor forferdet de var over Trumps uttalelse.

Likevel spår Marc Zell, lederen for israelske republikanere i Israel, at denne skandalen ikke kom til å gjøre at Trump mister stemmer fra israelske amerikanere.

Det er antatt at det er omtrent 200.000 amerikanere i Israel som har registrert seg for å avgi sin stemme i det kommende presidentvalget i USA som nå er under 30 dager unna.

Og ifølge Zell kommer de fleste av disse til å stemme på Trump, "til tross for hans mange blemmer".

I en uttalelse i Army Radio påpekte Zell at på tross av Trumps mange feilgrep er det mange i den jødiske staten som anser Hillary for å være enda farligere.

Ytterligere e-poster fra Hillary som WikiLeaks lekket over helgen avslørte at mange israelske offiserer frykter at Clinton vil ansette mange av Obamas kollegaer i sin regjering, kollegaer som bidro til å forverre forholdet mellom USA og Israel de siste årene.

Tzvika Brot, lederen for Trumps valgkamp i Israel, la til at på tross av at mye av det Trump har sagt har vært personlig og usmakelig, så er det Hillary har gjort muligens direkte ulovlig. Han la også til: "Trump stiller tross alt ikke til valg som sjefsrabbiner. Perfekte ledere finnes bare i Hollywood."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.