"De feiret drapet på jøder"

10. oktober 2016 |  Israel Today Stab

Ettervirkningene etter søndagens terrorangrep, hvor to israelere ble skutt og drept i Jerusalem, viser at svært mange palestinske arabere, Israels såkalte "fredspartnere", fremdeles har en svært fiendtlig og hatefull innstilling til israelere.

Alon Karko, en 24 år gammel jusstudent ved et hebraisk universitet, fortalte Israel National News at han satt på en cafe bare halvannen kilometer fra der hvor angrepet fant sted og at han var vitne til det forferdelige som skjedde.

De fleste av de ansatte og kundene på cafeen var arabere og studenter ved det hebraiske universitetet.

Karko husker at da nyhetene om angrepet ble vist på TV kom noen arabere inn på cafeen og annonserte at de to israelske jødene som ble skadet i angrepet hadde omkommet.

Mange av de arabiske cafemedarbeiderne og kundene "begynte da å synge og klappe", forteller han. "Man kunne virkelig se gleden i ansiktene deres."

Karko hadde følgende å si om hva dette sier om utsiktene for ekte fred: "Det kommer alltid til å finnes gærninger som tar frem en kniv og begynner å knivstikke folk. Men når disse gærningene får støtte fra en hel sektor... Jeg så ikke at noen av dem forsøkte å stanse dette."

Ikke langt unna, i den nordlige forstaden til Jerusalem, A-Ram, samlet feststemte arabere seg i familiebedriften og senere i hjemmet til terroristen som ble drept av politiet under angrepet.

"Med våre sjeler og vårt blod takker vi deg og forløser deg" ropte den glade folkemengden mens de delte ut godteri og søtsaker for å feire.

Under selve angrepet arresterte israelsk politi flere lokale arabere som filmet terrorangrepet mens de ropte: "Allahu Akbar". Offiserer forhindret at det ble dannet et sørgetelt til ære for den omkomne terroristen i sentrum av gamlebyen i Jerusalem.

Terroristens datter publiserte en kort video hvor hun hyller faren brutale og kriminelle handling.

"Vi er svært glade og stolte av faren vår", sa hun. "Min far er en stor mann."

Som vanlig annonserte den "moderate" palestinske lederen Mahmoud Abbas offentlig en uttalelse hvor han hyller den avdøde terroristen som en "martyr" og kaller drapsmannen "en helt".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.