Israelske dommere har blod på hendene

12. oktober 2016 |  Tsvi Sadan

La oss ikke kalle de "ofre for terror". Førstesersjant Yosef Kirma og den pensjonerte Knesset-ansatte Levana Malihi ble drept under søndagens skyteepisode i Jerusalem. De mistet livet i det som er en kamp mot jøders tilstedeværelse i Israel.

Å kalle dem ofre degraderer deres minne og bagatelliserer betydningen av den sanne kilden til palestinernes hemningsløse hat mot israelere. På tross av at verden har falt for "okkupasjons"-mantraet så er sannheten den at okkupasjon kun er en moralsk fasade som skjuler en dødelig agenda.

Israelere er ment å være de første som gjenkjenner dette, og det gjorde de, helt frem til signeringen av den såkalte Oslo-avtalen i 1993. Da den israelske regjeringen ved hjelp av en penn forvandlet PLO til en fredspartner ble fasaden av okkupasjonen slått sammen med fienden, og skapte dermed det falske bildet av fredselskende palestinere hvis eneste (berettigede) ønske er å ha sin egen stat.

Den israelske intelligentsia ble spesielt disponert for en radikal og liberal ideologi og omfavnet dette nye bildet uten å utvise kritikk. Dette på grunn av deres tolkning av menneskerettigheter. Effekten av dette merket man først på universiteter som ble grobunn for liberal indoktrinering. 23 år senere, da denne generasjonens nyutdannede innen juss, sosiologi og filosofi nådde faglig modenhet, ble den rendyrkede liberalismen som ble aktivert i Oslo svært dominerende og til og med ødeleggende.

Rettssystemet i Israel har gang på gang bevist at de er svært mottakelige for "historien om okkupasjon". Søndagens terrorangrep er en tydelig og skrekkelig påminnelse om hvor langt enkelte israelske dommere har gått.

Palestineren som utførte angrepet ble overvåket av det israelske sikkerhetsapparatet og var egentlig beordret til å melde seg selv for politiet på mandag for å begynne soningen av en tre måneder lang fengselsdom. Han hadde blitt dømt skyldig i 14 anklager som gikk på oppfordring til vold og terror. Men dommeren som hadde ansvaret for saken besluttet å la mannen gå fri mens saken ble behandlet i retten. Dette på tross av at politiet protesterte.

Men det som var mest sjokkerende var Likud-medlemmet Yehuda Glicks Facebook-innlegg hvor han beskylder den samme dommeren for å være ansvarlig for drapsforsøket han selv ble utsatt for i 2014 og for drapene på de to israelerne som omkom i søndagens terrorangrep.

Det israelske politiet har lenge ansett Glick for å være en farlig mann som oppfordrer til opprør. Dette på tross av at hans eneste "lovbrudd" er et ønske om å se jøder få den friheten de fortjener og få tilgang til Tempelhøyden. På mirakuløst vis overlevde Glick de fire skuddene som traff ham fra kloss hold. Det var Mutaz Hijazi fra 'Den islamistiske jihadbevegelsen i Palestina' som utførte angrepet.

I kjølevannet av søndagens angrep, på forsoningsdagen, skrev Glick følgende:

"Ærede dommer Hagit Mak Kalmanowitz, jeg kommer ikke til å tilgi deg på denne forsoningsdagen. Jeg kommer aldri til å glemme 22.oktober 2014 da jeg sto fremfor deg og tryglet for mitt liv... du valgte å tro på terroristene... du gjorde narr av meg. Du valgte terroristene foran meg... Du valgte å tro på voldelige og løgnaktige terrorister... Det føltes som om du henrettet meg der og da. Nøyaktig en uke senere... etter å ha blitt oppmuntret av det du sa i retten den dagen, forsøkte Mutaz Hijazi å henrette meg. Drapsforsøket hans gjorde meg ikke vondt. Den dag i dag er det ikke lenger noen tvil om at jeg er uten skyld i denne saken. Men DITT forsøk på å henrette meg svir som en kniv i hjertet... Du var ond mot de uskyldige og viste nåde ovenfor de onde. Som et resultat av at du lot terroristen går fri den dagen i påvente av sin dom valgte han i går å ta livet av to jøder og skade enda flere."

Denne sjokkerende tiltalen mot en dommer fra en folkevalgt politiker, som vanligvis er behersket og rolig, er slett ikke et isolert tilfelle. Glick var nådeløs i sin avsløring av et system som har vendt seg mot sine egne innbyggere i stedet for å beskytte dem. Så sjokkerende og sann som Glicks uttalelse er så er det naivt å tro at den alene vil føre til en umiddelbar forandring. Likevel varslet Glick nå om dette problemet på en så høy og tydelig måte at det vil være nesten umulig å ignorere det han sier.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.