Dobbel velsignelse for vår tids moderne Ruth

14. oktober 2016 |  Charles Gardner

En jødisk kvinne som vokste opp i Storbritannia og som reiste til Israel for å finne trøst og hjelp til å komme seg etter et nederlag fikk mer enn hun hadde ventet seg - hun fant sin Messias!

I dag er hun også canadisk statsborger. Bobbie Ann Cole bodde i Storbritannia da hun ble med en venn til Israel for å finne trøst og hvile etter en utfordrende periode i livet sitt. Cole hadde akkurat vært gjennom et samlivsbrudd i tillegg til å ha fått påvist brystkreft.

En dag i Jerusalem kort tid før de skulle reise hjem igjen til Storbritannia befant Cole seg midt i en folkemengde bestående av Jesus-etterfølgende. Det var hennes kristne venninne som hadde tatt henne med på en kristen samling i Jerusalem.

Til sin store overraskelse ble hun imponert over hvor vakker lovsangen og menigheten 'King of Kings' var. Cole valgte å ta i mot Jesus den dagen og utviklet videre et personlig forhold til Jesus gjennom å delta på undervisning i Holy Trinity i Brompton i London. Her fikk hun også hjelp til å takle skilsmissen og seperasjonen.

En rekke overnaturlige hendelser, deriblant et møte med en engelskikkelse som ble fanget på kamera, bidro til å føre Cole nærmere Gud.

Da hun var i Jerusalem hadde en ung kvinne fra Sør-Afrika bedt følgende over henne: "Herre, vær så snill å ta denne kvinnen som din lydige brud og gi henne hvile. Og, når tiden er inne for det, velsign henne med en ny ektemann her på jorden."

Ettersom hun enda var svært såret etter skilsmissen var ikke tanken på en ny ektemann noe som hersket i sinnet hennes. På dette tidspunktet ønsket hun ikke en gang å gå på et stevnemøte med noen. Men etter en rekke andre hendelser med overnaturlig timing endte hun opp med å begynne et nytt liv i Canada i en alder av 56 år sammen med drømmemannen - snill, omtenksom og kjærlig. Jobben til hennes nye mann var å ta seg av vanskeligstilte mennesker med ulike behov.

Du kan lese hele Bobbies utrolige historie i "She does not fear the snow" (Hun frykter ikke snøen) som er publisert på http://www.scrollchest.com">www.scrollchest.com. Hennes nye liv var også en oppfyllelse av en visjon hun tidligere hadde hatt om snø og furutrær. "Jeg hadde ingen anelse om at det rene, hvite landskapet var mitt mål. Jeg kan ikke med hånden på hjertet si at jeg ikke har frykt for snø - jeg har sett hvor forferdelig vinter kan være - men jeg liker å lage fotavtrykk i snøen."

Bobbie ser på seg selv som en moderne utgave av Ruth i Bibelen som kom til Israel mens hun var fortvilet og berøvet, men som gjennom Guds nåde og veiledning, og ofte gjennom å ta det første steget - fant sin Boaz.

Motstanden hun møtte fra familie og venner - både til det å gifte seg på nytt og til hennes nye tro - ble overskygget av den sterke kjærligheten de følte for hverandre mens de ble kjent med hverandre samtidig som de var 5000 kilometer fra hverandre. De delte også den samme kjærligheten for Jesus Kristus.

Deres historie har på mange måter mye til felles med konflikten mellom Israel og palestinerne i det at veien til fred har vært preget av hindre og motgang, men midt i strevet finnes en overnaturlig romanse i form av vår Gud som leter etter sin brud som, i møte med presset om å adlyde verdens krav, har forblitt ren og trofast til hennes kjærlighet og hennes eneste Brudgom.

"Hvorfor er du nødt til å gifte deg med ham?" spurte familien hennes rasende. "Kan dere ikke bare bo sammen?" Det å være kristen og ikke jøde bød selvsagt på utfordringer for familien, men de var også engstelige for at hun forhastet seg og opptrådde uforsvarlig.

Bobbie ble stilt ovenfor en dobbel test, men mottok også en dobbel velsignelse. Det koster å følge Jesus og sette Ham foran sin egen familie. Jesus kom ikke for å skape fred, men splittelse: "Om det er fem i et hjem, skal de fra nå av ligge i strid med hverandre: tre mot to og to mot tre. Far skal stå mot sønn og sønn mot far, mor mot datter og datter mot mor, svigermor mot svigerdatter og svigerdatter mot svigermor.» (Lukas 12:52). Men Jesus sier også: "Og enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller far eller mor eller barn eller åkrer for mitt navns skyld, skal få mangedobbelt igjen og arve evig liv." (Matteus 19:29). Så prisen er høy, men belønningen er enda større.

Det å forplikte seg til et ekteskap koster også mye. En god hustru "er verdt mye mer enn rubiner" (Ordspråkene 31:10). Menn er ikke kalt til å bare leve med en kvinne, men til å gifte seg med henne, for en hustru er mer dyrebar enn en kvinne. Man må forplikte seg. På samme måte er vi ikke ment å bare 'gå i kirken' hvis vi anser oss selv som 'Kristi brud'. Jesus leter etter hengivne og lidenskapelige etterfølgere som virkelig elsker Ham.

Bobbie arvet en dobbel velsignelse i form av å både bli en vakker brud for hennes nye ektemann Butch, og også for hennes frelser og Messias; Jesus Kristus.

Det var oppmuntrende å lese om en million kristne i Mexico som "marsjerte for ekteskapet" i møte med kreftene som ønsker å 'redefinere' denne institusjonen slik mange andre land allerede har gjort.

Ja, enkelte ekteskap fungerer ikke. Dette er fordi at vi som mennesker, på tross av at vi er skapt i Guds bilde og er satt i Hans perfekte plan for oss, også har giftet oss med denne syndige verden.

Men ekteskap er satt sammen i himmelen for de som tar sin Frelser i hånden og inngår en pakt med Gud og sin utvalgte og former en tretvinnet tråd som ikke ryker så lett. (Forkynneren 4:12).

Og Jesus sa: "Det Gud har ført sammen skal ingen mennesker bryte." (Matteus 19:6).

Bobbie og Butch deler nå tiden sin mellom sine hjem i New Brunswick, Canada og Canterbury i England.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.