Netanyahu håper Obama ikke ødelegger for Israel en siste gang

15. oktober 2016 |  Israel Today Stab

Israels statsminister Benjamin Netanyahu håper at USAs president Barack Obama ikke kommer til å bruke sine siste måneder som president til å hjelpe palestinerne med å erklære sin egen, uavhengige stat i Israel.

Noe lignende skjedde under de siste månedene av Bill Clintons presidentskap da han hadde overoppsyn med Taba-forhandlingene hvor man forsøkte å legge forpliktelser og konsesjoner på den jødiske staten.

"Jeg håper bare at USAs konsekvente politikk vil holde frem helt til Obama er ferdig som president", sa Netanyahu under et intervju med Channel 2 News. "Jeg ønsker å få til en avtale hvor palestinerne anerkjenner vår stat slik vi vil anerkjenne deres. Det faktum at de nekter å anerkjenne vår stat som det nasjonale hjemmet til det jødiske folket er selve kjernen av konflikten."

Det har blitt spekulert i om det palestinske lederskapet de siste månedene vil komme til å presse FN til å anerkjenne et uavhengig "Palestina" og at Obama kommer til å avstå fra å nedlegge veto mot dette forslaget.

Israels regjeringsminister Tzachi Hanegbi advarte i et intervju med Army Radio om at Obama er "naiv og messiansk" og at han utgjør en trussel mot Israel helt fram til den siste dagen hans som president.

"Obama oppfører seg ikke som den mektigste mannen i verden", sa Hanegbi. "Han oppfører seg heller som en som jobber for Hillary Clintons presidentvalgkampanje".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.