Reis på pilegrimsreise!

19. oktober 2016 |  Charles Gardner

Jeg tenkte på Løvhyttefesten da jeg bestilte togbillett til London nylig og jeg fikk øye på et reklameskilt på togstasjonen hvor det stod: "Ment for ære". Dette er åpenbart et spill på teksten i den tradisjonelle gospellåten "This Train". Hvis sjefen for togselskapet sprer de gode nyhetene på togstasjonen så er jo det bare kjempeflott.

Jeg var på vei for å besøke min mor, men tankene mine dreide seg rundt Løvhyttefesten, en av de tre høytidene hvor de gamle israelittene skulle reise til Jerusalem (3. Mosebok 23). Grunnen til at jeg tenkte på pilgrimreise akkurat da var på grunn av rapporter om en nedgang i reiser og turer fra Storbritannia til Israel på grunn av pundets synkende verdi i forhold til dollaren.

Mange kristne jeg har kjent opp gjennom årene har hatt følgende innstilling: "Jeg kan møte Gud akkurat her hvor jeg er. Hvorfor skal jeg reise helt dit fordi noen sier at Gud øser ut av sin Ånd på en helt spesiell måte?" I Bibelen blir det lagt stor vekt på at enkelte steder er Guds ånd mer aktiv enn andre. Det beste eksempelet på dette her på jorden er selvsagt Jerusalem. Til og med den ateistiske TV-reporteren Simon Reeve, som jobber med å lage dokumentarer, sa at han mistet pusten i det han steg inn i byen. Det samme har skjedd med meg flere ganger, og dette skjedde nok til og med med David som i Salmenes bok beskriver Jerusalem som sin "største glede" (Salme 137:6).

Forresten refererer UNESCOs påstand om at jødedommen ikke har noen tilknytning til Jerusalem til en annen salme hvor Jerusalem omtales som "hele verdens glede" (Salme 48:2). UNESCOs uttalelser er nesten latterlige hadde det ikke vært for at det er så tragisk. Men nå sporer jeg helt av.

Til og med de vise menn måtte reise 1600 kilometer for å tilbe Jesus-barnet. Pinsebevegelsens pionerer reiste halve jorden rundt i 1906 for å få et glimt av det Gud gjorde på Azusa-street i Los Angeles. Selv pleide jeg å reise lenge hver søndag for å for å delta på møtene i Sunderland da Den hellige ånd gjorde tegn og under der i 1994.

Det er ingen tvil om at rundreiser i Det hellige land gjør Bibelen mer levende. Jeg forstår at de økonomiske og sikkerhetsmessige utfordringene har lagt en demper på etterspørselen av pilegrimsreiser til Israel, men jeg tror at vi har behov for et skifte i vårt fokus på hvorfor vi reiser til Det hellige land. Det er viktig for vår vandring som kristne. Gjennom en slik reise vil vi få en dypere forståelse av Guds frelse og Hans kjærlighet for Det hellige land og Sitt folk.

Under feiringen av Løvhyttefesten minnes vi hvordan Gud bragte høst til sitt folk. Dette minnes vi gjennom å bygge midlertidige hytter. Vi minnes hvordan Gud sørget for sitt folk da de var i ørkenen og vi minnes det faktum at vår tilstedeværelse på jorden kun er midlertidig og at vårt ultimate mål er himmelen.

Som det er i alle disippelskap så finnes det et offer - både når det kommer til kostnader og innsats. Det samme er tilfelle i en pilegrimsreise. Vi burde ta innover oss Salomos visdom da han sa: "Den som iakttar vinden vil ikke plante og den som ser på skyene vil ikke høste" (Forkynneren 11:4). Med andre ord: Ikke vent til alt i ditt liv ligger perfekt til rette for en pilegrimsreise. Hvis en pilegrimsreise er et pass for å møte med Gud på en dypere måte, så vil det definitivt være verdt det!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.