Palestinere arrestert for å ha besøkt en jødisk løvhytte

25. oktober 2016 |  Israel Today Stab

Fire palestinske arabere ble arrestert av palestinsk politi for å ha begått den forferdelige forbrytelsen det er å besøke en jødisk løvhytte, en såkalt sukkah, nær slutten av den jødiske høytiden Løvhyttefesten.

De fire palestinerne var en del av en større delegasjon av palestinske arabere som tok i mot invitasjonen til å delta på høytiden av ordføreren i Efrat, Oded Revivi.

Efrat ligger i Judea (det såkalt "Vestbredden") like sør for Jerusalem, og er en av de største jødiske "bosettingene" som verden mener er årsaken til at det ikke er fred mellom israelere og palestinere.

Etter arrestasjonen uttalte en palestinsk offiser seg til den israelske nyhetsportalen Ynet. Den palestinske talspersonen ønsket å være anonym og sa følgende: "Ethvert samarbeid mellom palestinere og bosetterne blir sett på som brudd på loven. Disse palestinerne samarbeidet med fienden."

Ordfører Revivi uttalte at et slikt syn på situasjonen ikke vil føre til fred og sameksistens. "Det er absurd at det å ta en kaffe med en jøde blir sett på som en forbrytelse av de palestinske myndighetene", sa han. "Initiativer hvor det blir fokusert på samarbeid og fred mellom de to folkeslagene burde bli hyllet og oppmuntret, ikke straffet og brakt til taushet."

Israels statsminister Benjamin Netanyahu tok til Facebook for å stille spørsmål ved hvorfor det ikke var kommet noen respons fra det internasjonale samfunnet når palestinerne krenket menneskerettigheter på en slik måte.

"Hvor blir det av fordømmelsene fra menneskerettighetsorganisasjoner? Jeg ser ingen. Det er en stor skam at de forholder seg tause til dette", skrev den israelske lederen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.