FN står fast på påstanden om at jøder ikke har noen forbindelse til Tempelhøyden

27. oktober 2016 |  Israel Today Stab

UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur, vedtok på onsdag offisielt resolusjonen hvor man benekter enhver jødisk forbindelse til Jerusalem og alle jødenes hellige steder, inkludert Tempelhøyden.

Dokumentet krever at Israel slutter med det FN kaller "forsettlig ødeleggelse" av Jerusalems hellige steder, som i resolusjonen kun blir henvist til ved sine islamske navn.

Disse "destruktive" handlingene som resolusjonen omtaler er faktisk arkeologiske utgravninger som blir utført i nærheten av Tempelhøyden. Dette er utgravninger som har avdekket en mengde bevis som bekrefter jødenes lange historiske forbindelse til Tempelhøyden og Jerusalem.

Israels FN-ambassadør Danny Danon kritiserte avgjørelsen:

"UNESCO latterliggjør seg selv ved å adlyde palestinernes krav. Alle forsøk på å benekte vår arv og vår historie gjennom å skille Jerusalem og Israel fra det jødiske folk, er dømt til å feile."

Arkeolog Dr. Gabriel Barkay, som leder en av de arkeologiske utgravningene, sa at resolusjonen var en "fornærmelse" mot enhver oppegående person.

"I Det nye testamentet blir det over 20 ganger referert til Jesus og Tempelhøyden", påpekte Barkay på en pressekonferanse i Jerusalem. "Jesus var på Tempelhøyden i forkant av korsfestelsen og veltet bord i tempelet og profeterte om Tempelhøyden. Så de som forsøker å benekte jødenes forbindelse til Tempelplassen undergraver faktisk hele kristendommen ettersom kristendommen er basert på Jesus og Hans forbindelse til Tempelplassen."

På tirsdag oppfordret en gruppe amerikanske senatorer og kongressmedlemmer andre UNESCO-medlemmer til å avvise resolusjonen og la til at "det å forsøke å utslette den jødiske og den kristne forbindelsen til Tempelhøyden og den hellige byen Jerusalem vil gjøre det enda vanskeligere å skape fred."

Men den palestinske FN-delegasjonen truet i et brev til andre UNESCO-medlemmer at hvis de ikke stemte for resolusjonen ville det resultere i at araberne ble nødt til å "se på andre muligheter."

Vedtaket ble til slutt fattet med et stemmeresultat som viste 10 mot 2. 8 avsto fra å stemme.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.