Palestinsk kvinne ble kristen - nå forsvarer hun Israel

31. oktober 2016 |  Israel Today Stab

Sandra Solomon er niesen til Saher Habash, en av grunnleggerne av det regjerende palestinske partiet Fatah. Habash var også en leder i terrorkampanjen som er kjent som 'Den andre intifadaen'.

Hun ble født i Ramallah og bodde senere i Saudi Arabia. På begge disse stedene ble Solomon opplært til å hate jøder og utføre vold mot dem. Som barn ble hun opplært til å "hate jøder, hylle Hitler og glede seg over Holocaust". Det fortalte Solomon denne måneden under et intervju med Israels Channel 2 News.

I en tale under en sommertilstelning i Canada, hvor hun bor i dag, bekreftet Solomon hvorfor en ekte fred mellom israelere og palestinere virker mer og mer uoppnåelig:

"De skylder på jødene for alt mulig. De gleder seg hver gang jøder blir drept. Det finnes ingen respekt, kjærlighet eller fred. De er bare fylt med sinne og hat mot andre."

Da hun var tenåring ble Solomon raskt kjent med den strenge Sharialoven. Hun ble sjokkert over intoleransen som mange muslimer hadde mot alle ikke-muslimer og ikke bare jøder.

En stund etter at hun flyttet til Canada konverterte hun til kristendommen og ble en brennende forkjemper for og forsvarer av den jødiske staten.

"Staten Israel ble ikke gjenopprettet for å så brytes ned igjen, men for å forbli", sa hun.

På spørsmål fra den israelske reporteren om hun ikke frykter for sitt liv ettersom hennes familie ønsker å få henne drept, svarer hun: "Jeg står fast på det jeg sier og jeg kommer til å si sannheten, selv hvis det en dag fører til min død. Da vet jeg i det minste at jeg hadde æren av å dø for sannheten."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.