MENINGSMÅLING: Nå foretrekker de fleste israelere Trump

31. oktober 2016 |  Ryan Jones

Tidligere meningsmålinger har vist at Hillary Clinton var den presidentkandidaten som de fleste israelere håper skal vinne presidentvalget i USA, men nå virker det som at dette har endret seg. Nå ønsker en knapp majoritet at Donald Trump skal vinne Det hvite hus i stedet.

Dette kommer fram i en meningsmåling som ble utført av det israelske avspørringsselskapet Maagar Mochot i forrige uke.

54 prosent av de spurte sa at Trump ville være et bedre alternativ for Israel mens 46 prosent sa det samme om Clinton.

Det som er interessant er at det var spesielt Israels arabiske befolkning som ga sin støtte til Trump. Et overveldende flertall på 74 prosent av israelske arabere ga uttrykk for at de foretrekker Trump. Blant jøder sier en knapp majoritet på 51 prosent at de ville valgt den republikanske presidentkandidaten fremfor Hillary Clinton.

Når det kommer til den lokale mediedekningen av presidentvalget i USA, som har fått like mye oppmerksomhet i mediene som valgene i Israel får, svarte de spurte at de var svært kritiske til det de mente var en enorm skjevhet i medienes dekning av valget.

Et flertall på 45 prosent sa at israelske medier er mildere mot Hillary Clinton. 28 prosent mente at mediedekningen var balansert, mens kun 27 prosent mente at mediene gjorde sitt ytteste for å sette Trump i et så bra lys som mulig.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.