Muslimsk inskripsjon beviser det jødiske tempelet

1. november 2016 |  Aviel Schneider

En inskripsjon fra en tidlig islamsk periode har blitt lagt til mengden av bevis som vitner om jødenes lange forhold og forbindelse til Tempelhøyden i Jerusalem. Dette på tross av det FN sier.

Inskripsjonen, som ble funnet under en utgravning i en moske i den palestinske landsbyen Nuba i nærheten av Hebron, refererer til det som i dag blir kalt Klippemoskeen, som “Bait al-Maqdess", den arabiske versjonen av "Beit Hamikdah", som er hebraisk for 'tempelet'.

Ifølge de israelske arkeologene Asaf Avraham og Peretz Reuven kan inskripsjonen dateres tilbake til det 10. århundret. Inskripsjonen beviser at århundrer etter den muslimske erobringen fortsatte muslimer å omtale Tempelhøyden i Jerusalem som det jødiske tempelet i Bibelen. Et stort antall islamske skrifter fra denne tiden vitner også om dette.

Avraham og Reuven forklarte på en pressekonferanse forrige torsdag at de første muslimene hentet mye inspirasjon fra jødedommen og at dette er en av grunnen til at muslimene ønsket å bygge Klippemoskeen akkurat der hvor det jødiske tempelet sto.

"Ved begynnelsen av den muslimske perioden ble det avholdt religiøse ritualer på innsiden av Klippemoskeen som imiterte seremoniene som ble utført i det jødiske tempelet", forklarte Avraham.

I de senere årene har muslimske og arabiske ledere i Israel og i resten av verden blånektet fra at det finnes en historisk forbindelse mellom jødene og Tempelhøyden, også når de får presentert religiøse bevis som de selv har funnet.

Det har vært frustrerende for Israel å være vitne til at den "kristne" Vesten har blitt med på denne fiaskoen, men på tross av forsøkene på å omskrive historien så vil sannheten alltid komme for en dag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.