Arabiske Knesset-medlemmer møtt med kalde skuldre

1. november 2016 |  Israel Today Stab

Starten på vinteren i Knesset ble enda kjøligere for medlemmer av Joint Arab List da kollegaer fra både koalisjonen og opposisjonen innfridde løftene sine om å boikotte sine arabiske kollegaer.

Dette var en respons på Joint Arabs List og deres svært offentlige avgjørelse om å boikotte begravelsen til Israels tidligere president Shimon Peres. Joint Arab List insisterte på at Peres fremdeles har et negativt rykte blant den arabiske befolkningen på tross av at han brukte mange tiår på å arbeide for fred.

Mot-boikotten, et sjeldent tverrpolitisk initiativ, ble satt i verk på mandag idet medlemmer av Joint Arab List tok til podiet for å be for ofrene for Kfar Qasim-massakren som fant sted under Sinaikrigen i 1956.

Som avtalt reiste nesten alle Knesset-medlemmene seg og forlot rommet. Interessant nok var den høyreorienterte "ekstremisten" Yehuda Glick en av de få som ikke reise seg og gikk. Han har tidligere sagt at han aldri kom til å boikotte noen som helst, uansett hvilken posisjon de har.

En av de som var tvunget til å bli igjen grunnet protokoll var Israels turistminister Yariv Levin. Han ropte til de arabiske politikerne i et forsøk på å få de til å slutte å be. Han sa blant annet: "Knesset er ikke et sted for demonstrasjoner eller protester, men det er heller ikke en moske."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.