Israel ignorerer Obamas innvending mot bygging i Shiloh

2. november 2016 |  Israel Today Stab

Denne uken avslo Israel innvendingen fra Obamas regjering mot å starte et nytt byggeprosjekt i den jødiske bosettingen Shiloh, et område som var hjem til paktens ark i mange hundre år før kong David erobret Jerusalem.

Statsminister Benjamin Netanyahus regjering fortalte Israels Høyesterett at de har all intensjon om å gå videre med planene om å bygge 98 nye hjem i Shiloh. Det nye nabolaget vil bli brukt til å huse israelere som blir evakuert fra den jødiske utposten Amona.

Obamas utenriksdepartement kritiserte denne avgjørelsen: "Området som denne bosettingen bygges på ligger dypt inne på Vestbredden... det vil føre til et skille inne i Vestbredden som vil gjøre det enda vanskeligere å etablere en levedyktig, palestinsk stat."

Shiloh var det første store, hellige jødiske område etter Israels inntog i Det lovede land. Det var der tabernakelet (møteteltet) og paktens ark sto i 369 år og gjorde Shiloh til den primære destinasjonen for pilegrimsreiser de første 400 årene i landet Israels eksistens.

Shilohs status for Israel står beskrevet i 1 Samuels bok. I dag har arkeologer avdekket store deler av det religiøse området som det står skrevet om i de religiøse skriftene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.