Kristne oppfordres til å oversvømme FN med bibler

4. november 2016 |  Israel Today Stab

Dette er en pressemelding fra våre venner ved den kristne, internasjonale ambassaden i Jerusalem (ICEJ):

Som respons på UNESCOs nye resolusjon, hvor organisasjonen benekter enhver forbindelse mellom jøder og kristnes forhold til Tempelhøyden i Jerusalem, har den kristne internasjonale ambassaden i Jerusalem bedt kristne over hele verden om å sende bibler til UNESCOs kontorer i Paris for å påminne dem om dette områdets ubestridelige historie. Hundrevis av bibler har allerede blitt sendt til UNESCO. I mange av biblene har tekstene som omtaler Jerusalem og Tempelhøyden blitt understreket og markert. Det er ventet at det vil bli sendt flere tusen bibler i de kommende ukene.

"Vi er svært sjokkert og skuffet over at UNESCO har valgt å vedta en resolusjon som er så full av feil", sa administrerende direktør for ICEJ, Dr. Jürgen Bühler. "De fleste av oss ser på disse diplomatene som opplyste og velutdannede, men det er åpenbart at flere av dem har glemt historiekunnskapene sine. Nå sender vi dem bibler for å friske opp hukommelsen deres. Det som er enda verre er at enkelte av representantene bevisst forsøker å utslette de kristne og jødiske båndene til Tempelhøyden i Jerusalem og andre viktige og hellige områder i Israel. Forhåpentligvis vil denne bibelkampanjen gi våre representanter i UNESCO motet til å stå opp mot antisemittene blant dem."

Samtidig som UNESCO vedtok den omstridte resolusjonen for to uker siden avholdt ICEJ sin årlige feiring av den jødiske høytiden Løvhyttefesten i Jerusalem. Dagen etter UNESCOs beslutning tok om lag 8000 kristne fra over 100 nasjoner til gatene i Israels hovedstad Jerusalem under den tradisjonelle Jerusalem-marsjen for å vise sin solidaritet med det jødiske folket og deres flere tusen år gamle tilknytning til byen.

Da den en ukes lange feiringen av Løvhyttefesten gikk mot slutten oppfordret Dr. Bühler kristne over hele verden til å sende bibler til UNESCOs hovedkvarter i Paris for å presse på budskapet om at jøder og kristne har ubestridelige bånd til Jerusalem som er flere tusen år eldre enn islam sitt bånd til byen. Den kristne ambassaden mottar nå rapporter om at det allerede har blitt sendt flere hundre bibler til UNESCO og at det er ventet at det vil bli sendt ytterligere flere tusen i dagene og ukene som kommer.

Jerusalem blir nevnt med navn mer enn 1000 ganger i de hebraiske og de kristne skriftene, mens Tempelhøyden blir henvist til flere hundre ganger. Det er også hundrevis av andre referanser hvor området omtales som "Sion", "Herrens tempel", "Herrens forgårder" og lignende.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.