Tvangskonvertering av kristne på Gaza

8. november 2016 |  Ryan Jones

Man skulle tro at en historie som dette ville skape store overskrifter, gitt hvor mye oppmerksomhet som gis alle andre aspekter av den israelsk-palestinske konflikten. Men tvangskonvertering av kristne til islam under Gazas Hamasstyre ser bare ikke ut til å interessere vestlige makthavere.

Det bør være en vekker for alle, også de som taler for en tostatsløsning.

Den arabiske media kommentatoren Raymond Ibrahim forteller historien etter å ha saumfart arabisk språklige medier, der situasjonen for Gazas kristne ser ut til å dekt langt oftere.

- ... Vi hører om kidnapping av kristne og som tvinger dem til å omfavne religion til Muhammed, forteller en rapport fra arabisk media som Ibrahim siterer.

Den forsetter å beskrive at i midten av oktober, ble det holdt av de kristne i Gaza en demonstrasjon mot bortføring og tvangskonvertering av kristne barn, der Gazas viktigste kristen leder, erkebiskop Alexios, bekreftet at - kristne som konverterte til islam gjør det etter trusler, tvang og maktbruk.

Det er bare tre uker siden. Har du hørt noe om dette i andre medier? Selvfølgelig ikke. Fordi Hamas ikke ønsker at du, eller vestlige journalister skal være i utakt med islamistene, slik at de kan beholde jobbene og sine hoder.

Gjør det at du lurer på om andre ting kan være utelatt eller fordreid i mainstream media sine rapporter?

Likevel, de som har til jobb å vite hva som skjer i verden, bør ikke være uvitende om situasjonen. Dette tvinger frem spørsmålene: Hvor er ramaskriket fra verdens ledere? Hvor er FNs sikkerhetsråd med en egen sesjon til å fordømme dette problemet? Hvor er menneskerettighetsorganisasjonene som alltid er klar til å angripe Israel ved den minste antydning om misforhold?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.