Trump som president, betyr nei til en Palestinsk stat

9. november 2016 |  Israel Today Stab

Israelske politikere og kommentatorer slik som de fleste andre rundt om i verden, våknet onsdag morgen til sjokket at Donald Trump vant en overlegen seier i det amerikanske presidentvalget.

Men Israel er trolig et av de få land hvor folk flest ser på Trump-seieren som en hyggelig overraskelse.

I mange måneder har meningsmålinger viste at et flertall av israelerne tror Trump ville være et bedre valg for den jødiske staten enn sin rival, Hillary Clinton.

Det gjelder spesielt for Israels høyreorienterte flertallet, som ser Trump seier som dødstøtet for en "tostatsløsning" og snakket om en selvstendig palestinsk stat.

Medlem av Knesset Betzalel Smotrich (jødisk Hjem) sendte ut en oppfordring og ber statsminister Benjamin Netanyahu ta Trumps seier som en mulighet "til å støtte bosetningene i Judea og Samaria, og annonsere bygging av nye boliger, og starte planleggingen og byggingen av nye byer og tettsteder."

Noen kommentatorer på denne morgenens radiosendinger vitset om at Israel nå kan komme under amerikansk press for å bygge flere bosetninger.

Knessetmedlem Yehuda Glick (Likud) invitert Trump til å "besøke Israel og Judea og Samaria for å se selv ... at bosettingene er veien til fred." Glick også håpet Trump vil innta Tempelhøyden og bidra til å gjenopprette jødisk tilstedeværelse også der.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.