Trump betyr en historisk mulighet for Israel

10. november 2016 |  Israel Today Stab

Utdanningsminister Naftali Bennett sa på onsdag at Israel har vært et gissel for tostatsløsningen i mer enn to tiår, og at valget av Donald Trump i USA representerer en "historisk mulighet" til å endre kursen.

"Det er i våre hender å endre retningen for staten Israel. Å bringe Israel ut av "Oslo" oppfatning av en "palestinsk stat", holdningen som vi har blitt holdt fanget i de siste 23 årene og som bare har gitt oss terror, smerte, lidelse, det er en blindvei," forkynte en lang pressemelding fra minister Bennett.

Det Jødiske Hjem partilederen beklaget tanken på en palestinsk stat ... som har blitt en nasjonal og internasjonal besettelse ", til tross for at et pågående arbeid i den retningen kun har resultert i flere konflikter og blodsutgytelse.

Bennett sa det er på tide for Israel å adoptere en ny tanke om "suverenitet".

Han bemerket at to viktige verdensbegivenheter har gitt en sjelden mulighet til nettopp å gjøre det: "På den ene siden sammenbruddet av den arabisk-muslimske verden de siste årene, og på den annen side Trumps seier i USA."

En av Trumps nære rådgivere, Jason Greenblatt, bekreftet til Army Radio onsdag at USAs påtroppende president vil bryte med USAs tradisjonelle politikk, og vise at jødiske bosetninger i det bibelske kjerneområdet ikke ses på som et hinder for fred, og i stedet legge ansvaret på palestinere selv.

"Det er absolutt ikke Mr. Trumps mening at bosettingene skal bli fordømt og at det er et hinder for fred - fordi det er ikke hindringen for fred", sa Greenblatt.

Trump skal ikke direkte og nedlatende blande seg inn som tidligere presidenter, sa Greenblatt Trump "er skal ikke fremlegge noen løsning for Israel. Han mener at freden må komme fra partene selv."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.