Israel sørger over artisten Leonard Cohen

11. november 2016 |  Israel Today Stab

Den legendariske jødiske musikeren Leonard Cohen døde torsdag i en alder av 82. I Israel vil hans tap føles desto sterkere gjennom hans jødiske tilhørighet.

.

"Det er trist å bli fratatt denne mannens stemme som har fulgt oss i så mange år. En gigantisk skaper, åpen for alle mennesker, som også visste å gå sammen med staten Israel gjennom kamp og i tider av vekst", skrev Israel president Reuven Rivlin skrev på Facebook.

Cohens mest bemerkelsesverdige besøk til Israel var i 1973. Han holdt konserter i Hellas da Yom Kippur-krigen brøt ut og arabiske hærer kom farlig nær målet om å presse jødene på havet.

Mens Israel kjempet gjennomførte Cohen et besøk og improviserte konserter for fronttroppene i Sinai-ørkenen (bildet, Ariel Sharon står ved Cohens høyre side).

"Jeg vil aldri glemme hvordan han kom under Yom Kippur-krigen og sang for våre soldater fordi han følte at han var en medspiller," twitret statsminister Benjamin Netanyahu, som dengang hadde returnert til Israel etter å ha studert i USA, for å kjempe i sin tidligere kommandoenhet under krigen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.