Trump til Israel: Jeg elsker dere!

11. november 2016 |  Israel Today Stab

Bare dager etter at hans overraskende seier i det amerikanske presidentvalget, bekrefter Donald Trump at hans tid i Det hvite hus vil merkbart knytte sterkere bånd i forholdet USA-Israel.

"Jeg elsker og respekterer Israel og dets innbyggere," skrev Trump i en uttalelse til papiravisen Israel Hayom, som er eid av en av Trump største kampanje støttespillere, den jødisk-amerikanske milliardæren Sheldon Adelson.

Den påtroppende amerikanske presidenten fortsatte: "Jeg ser frem til å styrke de ubrytelig båndene mellom våre to flotte folk. Jeg vet godt at Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten, og at det er de eneste som forsvarer menneskerettighetene, og som gir et glimt av håp for mange mennesker."

Trump står for det som valgkampanjen hans frontet, nemlig ikke å forplikte seg til en to-stats løsning, men i stedet insistere på at de to sidene må forhandle frem en gjensidig avtale godkjent av begge parter.

"Jeg tror at min administrasjonen vil være i stand til å fylle en viktig rolle med å hjelpe de to sidene til å oppnå en rettferdig og varig fred, en fred som må komme gjennom forhandlinger mellom de to partene selv, og ikke gjennom tvang av utenforstående elementer," sa han . "Israel og det jødiske folk fortjener det."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.