FN kaller IDF feltsykehus for best i verden

15. november 2016 |  Israel Today Stab

I forrige uke fikk Israel et sjeldent kompliment da FN offentlig anerkjente Israel Defense Forces (IDF) som verdens beste helseteamet.

IDF sitt feltsykehus sendes rutinemessig til katastrofeområder overalt i verden for å gi en sårt trengt hjelp og behandling til ofre for tsunamier, jordskjelv og andre katastrofer.

FNs verdens helseorganisasjon (WHO) har nå gjort det offisielt at IDF feltsykehus er et "Type 3"-anlegg under en klassifisering av feltsykehus, og den eneste som har oppnådd denne klassen.

"Vi kommer til å anbefale generalsekeretæren å verifiserer Israels team som en Type 1, Type 2, og nå også som type 3 med flere forskjellige typer spesialfelt", sa leder av WHOs delegasjon, Dr. Ian Norton, under en seremoni utenfor Tel Aviv. "Vi har ikke opplevd dette noen gang før."

Sjefen for feltsykehuset, oberstløytnant (res.) Dr. Ofer Merin, kalte IDF sitt bistandsteam for en "nasjonalskatt", og fortalte at feltsykehuset som fikk "Type 3" godkjenning, vil åpne flere dører for israelske medisinske team slik at de kan gi kritisk hjelp.

Medlemmer av IDF medisinske korps vil motta spesielle WHO bevis når FN bekrefter den nye typebetegnelsen på slutten av måneden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.