Trumps team ber Israel ta det litt roligere

20. november 2016 |  Aviel Schneider

USAs valgte president Donald Trump sitt overgangsteam har oppfordret Israel til å tøyle sin utilslørte begeistring for deres presidentkandidat sin overraskende seier og hva det kan bety for utviklingen av de jødiske bosetningene.

"Vi har fått offisielle meldinger fra Trump sitt team. De forventer av oss at vi handler forsiktig," sa forsvarsminister Avigdor Lieberman på en pressekonferanse onsdag. "Det er bekreftet fra folk i hans nære omgangskrets som vi kjenner godt." De sier Hold an! Ikke fastslå fakta!."

Lieberman håper israelere flest er "fornuftige nok til å stanse sin jubel og entusiasme. Den utvilsomt være skadelig."

Mange offentlige israelskepersoner, inkludert regjeringsmedlemmer, har hyllet Trump som nå inntar det hvite hus og håper det er slutten på den mislykkede land for-fredsprosessen og vrangforestilling om en selvstendig palestinsk arabisk stat.

Israelske jøder ønsker å nyte en godkjenning fra Trump sin administrasjonen om å bygge i alle områder de ser på som sitt bibelske kjerneområde.

Og det kan ha sett ut som om at forventningene er berettiget.

For bare en uke siden, kort tid etter at Trump overraskende vant over den demokratiske kandidaten Hillary Clinton, fortalte Trump sin nære juridiske rådgiver, Jason Greenblatt, til Israels militærradio at USAs neste president "ikke ser på bosetningene som et hinder for fred."

Trump har uttrykt et ønske om å bli involvert i israelsk-palestinske forhandlingene, men insisterer på at hans administrasjon, i motsetning til sine forgjengere, ikke vil stille noen vilkår eller krav til noen av sidene.

Lieberman sier at Israel nå må jobbe for å komme frem til en forståelse for slik at Trump offisielt vil anerkjenne de store jødiske bosettingene og få støtte til bygging.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.