Utslitte brannmenn kjemper mot hundrevis av branner

24. november 2016 |  Israel Today stab

Det Israelske brannvesenet sin talsmann fortalte Army Radio torsdag at utmattede brannmenn over hele landet fortsatt kjemper mot "hundrevis av branner."

Sterk vind og farlig tørt vær skaper mange branner i et rasende inferno på en rekke steder fra Galilea til den nordlige Negev.

Tusenvis av israelere har blitt evakuert fra sine hjem og skoler pga. branner som giper om seg rundt lokalsamfunn og med tung røyk som fyller luften. I minst én by, Zichron Ya'akov, har flere boliger blitt utsatt for alvorlig brannskader og mange parkerte biler er blitt ødelagt.

Israelske tjenestemenn blir stadig mer overbevist om at i det minste noen av brannene er oppstått pga brannstiftere. "Jeg vet som et faktum at de forsøkte å sette fyr på brannstasjonen i Haifa for å forårsake problemer for brannvesenet i Haifa," sier den lokale brannmannen Shimon Ben Ner til Army Radio.

"Det er ingen tvil om at dette er en terroraktivitet med mål om å ødelegge staten Israel og det vakre landskapet som omgir oss," sier assisterende forsvarsminister Rabbi Eli Ben-Dahan til Arutz 7. "Jeg er ikke i tvil om at vi her snakker om terror."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.