Israel i ekstase over Trumps utnevnelse av Nikki Haley

24. november 2016 |  Israel Today stab

Israel er blant de første, og er absolutt mest ekstatiske blant FNs medlemsland etter at den kommende amerikanske presidenten Donald Trump utnevnelsen av sin ambassadør til FN.

Guvernøren fra South Carolina, Nikki Haley, ble valgt til stillingen på onsdag, og Israel ambassadør til FN Danny Danon hyllet umiddelbart vedtaket.

Haley er en "langvarig og sann venn av Israel,» skrev Danon i en uttalelse som la vekt på guvernørens "frittalende kamp mot BDS- (Boikott, Salg og Sanksjoner) bevegelsen og hennes uttalelser i USA som er gjort kjent over hele verden".

Vedtatte lover som er presset i gjennom av Haley nevner ikke Israel spesielt, men de forbyr at ingen offentlige organer i delstaten Sør-Carolina kan gjøre forretninger med selskaper eller enkeltpersoner som er engasjert i en boikott.

Tidligere i år lovet Haley at hvis republikanerne vant valget ville de, i motsetning til Obama-administrasjonen, "vedta internasjonale avtaler som vil bli hyllet i Israel og en protest mot i Iran, og ikke omvendt."

Danon tror at Haley som ambassadør i den vanskelige stillingen i FN, "vil forsette på det israelske oppdraget og arbeide mot fullt samarbeid med våre venner, mens vi vil få ytterligere styrket de spesielle bånd og den felles verdi som ligger til grunn mellom Israel og USA."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.