Kristen libanesisk milliardær bygger den israelske militærflåten

5. desember 2016 |  Israel Today stab

I forrige uke ble det rapportert at Iran eier nesten 5 prosent av aksjene i det tyske multinasjonale selskapet som bygger Israels nye ubåter.

Mer overraskende er det at dette multinasjonale selskapet, ThyssenKrupp Marine Systems, arbeider hånd i hånd med Abu Dhabi MAR med å forsyne en rekke land, inkludert Israel med marinefartøy.

Abu Dhabi MAR er delvis eid og er styrt av Iskandar Safa (bildet), en fransk-libanesiske milliardær hjemmehørende i en maronittiske kristen familie i Nord-Libanon.

Safa tilbringer mesteparten av sin tid i Paris eller London, etter å ha blitt personlig såret under den blodige borgerkrigen som herjet i sitt hans hjemland. Hans selskap, Privinvest, som eier 30 prosent av Abu Dhabi MAR, har fortsatt sine kontorer i Beirut.

En artikkel publisert i den Israelske avisen Yediot Ahronot antydet at Safa, som ser seg selv som en "verdensborger", har hatt nære bånd til Israel i mange tiår.

For flere år siden, fortalte en anonym kilde en fransk avis at Safa hadde "bånd i alle land i Midtøsten, deriblant Israel og etterretningsorganisasjonen Mossad."

Tidligere Mossadagent Uri Lubrani bekreftet til Yediot at han møtte Safa på 80-tallet som en del av arbeidet for å sikre frigivelsen av Ron Arad, en Israelsk flynavigatør som ble skutt ned og tatt til fange under den første Libanon-krigen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.