Arabisk folkevalgt i Knesset anklaget for høyforæderi

20. desember 2016 |  Israel Today stab

Basel Ghattas (bildet), som er medlem av Den arabiske felleslisten sin fraksjonen i det Israelske Knesset, er mistenkt for å ha begått høyforræderi.

Israelsk politiet rapporterte søndag at de har "betydelige bevis" på at Ghattas har smuglet inn mobiltelefoner til fengslede palestinske terrorister.

Ghattas besøker ofte palestinske terrorister i israelske fengsler, som han selv mener er en del av den arabiske "kampen" mot den jødiske staten.

På flere av disse besøkene, sier politiets tjenestemenn at politikeren har smuglet inn 15 mobiltelefoner til to særskilte palestinske fanger.

Etter hans besøk til noen innsatte på søndag, prøvde myndighetene å stoppe og stille Ghattas noen spørsmål. Men han hevdet sin immunitet som medlem av Knesset og nektet.

Nå har polititjenestemenn åpnet en gransking av hans oppførsel, og flere Knesset medlemmer mener nå at Ghattas ikke kan unngå å miste sin immunitet.

En tidligere leder av det israelske fengselsvesenet sa at Ghattas kan få alvorlige fengselsstraff om han blir dømt.

Men han kan også bestemme seg for å flykte ut av landet, som tidligere knessetmedlem Azmi Bishara gjorde, etter det ble avslørt at han hjalp Hizbollah under krigen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.