Foræderisk Knessetmedlem forarger det israelske samfunnet

27. desember 2016 |  Jonathan Elkoury

Det var bare et spørsmål om tid før det kristne Knessetmedlemet Basel Ghattas fra den felles arabiske listen, med sine stunt som selvutnevnt forkjemper for palestinernes sak, ville havne i trøbbel.

Men han hadde aldri mistenkt at det siste stuntet ville sette ham bak lås.

Det er sålangt kjent at den 18. desember ankom Ghattas Ketziot fengselet for å besøke to palestinske terrorister - Walid Daka, som soner en livstidsdom for sin rolle i 1984 bortføringen og drapet på IDF korporal, Moshe Tamam, og Basel Bazara, en gang sjef for PLOs terror arme kjent som Al Aqsa Martyrs Brigade.

Bazara regnes som lederen for PLO fangene inne på Ketzion fengselet.

Justisminister Avichai Mendelblit er bare villig til å si at Ghattas ble fengslet for smugling av 12 mobiltelefoner, 16 SIM-kort og et sett med hodetelefoner. Knesset komiteen stemte for å strippe Ghattas for alle hans parlamentariske immuniteter som rettsforfølgelse, noe som førte til at han ble arrestert for videre etterforsking.

Ghattas siste stunt topper listen over handlinger som har utfordret tålegrensen for publikums tålmodighet for hans provokasjoner.

Den 15. oktober gikk Ghattas på Tempelhøyden, og dermed trosset statsminister Netanyahus ordre som forbyr Knesset sine medlemmer å komme inn i hellige stedet uten å informere på forhånd.

I august 2016 noen få dager etter at "kniven intifada" brøt ut, deltok Ghattas på det anti-Israelske verdens forumet som ble avholdt i Montreal, Canada. Canadisk-jødiske organisasjoner anklager dette forumet for å ha ekstreme anti-israelske holdninger og oppmuntre til antisemittisme. The Montreal forum holdt flere workshops som støtter en boikott og sanksjoner mot Israel.

Ghattas selv sa han skaffet midler til en flåtebrigade som skal prøve å bryte Gaza-blokaden og samtidig oppfordre til å boikotte Israel. Han bekreftet også at han var involvert i Hamas-PLO sine forsoningsforsøk.

I september 2016 mens tidligere president Shimon Peres var på intensiven for ut for sin død, uttalte Ghattas at "han er tildekket med vårt [palestinske] blod." Ghattas og resten av Felles arabiske listen, nektet å delta i Peres sin begravelse, og dermed oppfordret til opprør selv blant israelske arabere.

Ghattas er ikke det første arabiske Knesset medlemmet som blir anklaget for brudd nasjonal sikkerhet. Grunnleggeren av Ghattas 'egen Balad partiet (som er en del av Felles arabiske listen) er en kristen som heter Azmi Bishara. Han flyktet Israel i 2006 etter at det ble oppdaget at han hjalp Hizbollah under Libanon-krigen. På samme måte som ble Knesset medlem Said Nafa dømt til ett år i fengsel for å kontakte en utenlandsk agent.

Slike handlinger er onde handlinger som gjør at de israelske araberne som gruppe stigmatisere av de få, hvorav de fleste er imot en slik forandring som disse arabiske Knessetmedlemmer står for. Det arabiske samfunnet må derfor fordømme Basel Ghattas, samt Hanin Zoabi og Jamal Zahalka, som, i stedet for å jobbe mot sameksistens og samarbeid, gjør hva de kan for å forstyrre de jødisk-arabiske relasjonene i Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.