Om Israel Today

Israel Today fokuserer på israelsk politikk, næringsliv, kultur og den israelsk-palestinske konflikten, men kan også by på litt kristenlivsstoff fra det hellige land. Bladet har hovedkontor i Jerusalem og er utgitt av messianske jøder.

Israel Today lages i Israel, og speiler derfor det israelske samfunnslivet på en unik måte. Magasinet er ikke en del av avisen Dagen, men kan abonneres på i tillegg. Mediehuset Dagen har imidlertid tatt ansvar for å oversette bladet til norsk. Israel Today begynte som et tysk nyhetsmagasin i 1978, og har siden utvidet med en engelsk, nederlandsk og japansk versjon. Det har over 80.000 lesere i 80 forskjellige land.

Redaktør Aviel Schneider er glad for å få en norsk utgave med på laget. – Dette viser den økende interessen fra hele verden for å vite mer om Israel og konflikten i Midtøsten, uttaler Schneider. – Men for å skjønne den politiske konflikten må vi også forstå den historiske og bibelske bakgrunnen. – Vi prøver å forklare den politiske konflikten basert på bibelsk historie og bibelske rettigheter til dette landet. Uten den bibelske historien forstår folk vanligvis ikke hvorfor vi kjemper for å leve her. Spør deg selv hvorfor en nasjon som Israel, med 0,1 prosent av verdens befolkning, skaper flere overskrifter i verdens medier enn alle de store landene, fortsetter Schneider.

 Israel er alltid i et dilemma mellom å ha rett politisk og å ha rett bibelsk. Det er dette som er fokuset i Israel Today.

- Hvilken politisk profil har Israel Today? – I synet på konflikten ligger bladet på en moderat høyre-linje. Det er en styrke at det har sitt utspring i Israel og representerer det israelske synet og de israelske løsningene, og at magasinet fokuserer på Israels rett til å leve i trygghet innenfor anerkjente grenser avslutter redaktøren. Israel Today utgis på norsk en gang i måneden.

                  

Engelsk                                     Koreansk                                              Tysk                                      Nederlandsk

www.israelheute.com                     www.israeltoday.co.kr                              www.israelheute.com                              www.israeltoday.nl